Mitä Tuulilasin Pesuneste on? - Aromdekor

23 tammikuun, 2023

Mitä Tuulilasin Pesuneste on?


MITÄ TUULILASIN PESUNESTE SIÄLTÄÄ?
Pesuneste koostuu vedestä ja vaihtelevista määristä denaturoitua* alkoholia. Kaksi pääalkoholia aineessa ovat etanoli tai isopropanoli. Alkoholilla on alhainen jäätymispiste, ja sitä käytetään pesunesteessä säätelemään nesteen jäätymispistettä. Veden ja alkoholin suhde määrää pesunesteen jäätymispisteen. Pesunesteessä on sitten erilaisia ​​lisäaineita riippuen siitä, onko se tehty talvi-vai kesäkäyttöön. Talvikäyttöön tarkoitettu pesuneste sisältää muun muassa eri alkoholeja ja pinta-aktiivisia aineita, jotka on mukautettu poistamaan talvella esiintyvää likaa, esimerkiksi tiesuolaa. Kesän pesunesteessä on vähemmän pakkasnestettä ja muita pinta-aktiivisia aineita, jotka poistavat helposti proteiinipitoiset epäpuhtaudet, kuten hyönteiset. Pesunesteille yhteistä on, että ne puhdistavat tehokkaasti lian ja liikennekalvon.

TUULILASIN PESUNESTE – LISÄÄ TURVALLISUUTTA LIIKENTEESEEN
Pesunestettä käytetään tuulilasin ja takaikkunoiden sekä ajovalojen puhdistukseen ja tämä on turvallisuuskysymys, joka vähentää onnettomuusriskiä liikenteessä. Lian poistamiseksi on tärkeää yhdistää oikea pesuneste hyviin pyyhkijänsulkiin. Hyvin toimivilla pyyhkijänsulilla käytät myös vähemmän pesunestettä. Sulat tulee vaihtaa silloin, kun ne alkavat jättää raitoja tuulilasiin tai jos sulat alkavat menettää kosketuksen tuulilasin kanssa tai jos kumi on kuivunut tai on säröllä.

TUULILASIN PESUNESTE ON SYTTYVÄÄ
Pesuneste sisältää alkoholia, siksi on tärkeää muistaa se sekä neste että höyry ovat helposti syttyvää. Pesunestettä on käsiteltävä erittäin huolellisesti ja säilytettävä paikassa, jossa on hyvä ilmanvaihto. Ole erittäin tarkkaavainen käsitellessäsi tiivistettyä pesunestettä, koska se sisältää suuremman määrän alkoholia kuin valmiiksi sekoitettu ja on siten syttyvämpi.

ONKO TUULILASIN PESUNESTE YMPÄRISTÖ VAARALLINEN?
AdProLine® pesuneste on merkitty Bra Miljöval ympäristömerkkillä jonka
Ruotsin luonnonsuojeluyhdistys on myöntänyt. Merkintä myönnetään tuotteille, joilla on vähäinen terveys- ja ympäristövaikutus ja eikä tuotteet sisällä myrkyllisiä aineita ja vaikeasti hajoavia kemikaaleja.

TARKISTA PESUNESTE
Useimmat ajoneuvot varoittavat, kun pesuneste alkaa loppumaan.Tästä
huolimatta on hyvä kontrolloida pesuneste säännöllisin väliajoin.

MILLAISIA PESUNESTEITÄ ON SAATAVILLA?
Valmiiksi sekoitettua ja tiivistettyä. Valmiiksi sekoitettua pesunestettä voidaan käyttää suoraan, tiivistetty pesuneste tulee sekoittaa veteen. Mittasuhde lisätyn veden ja pakkasnesteen välillä määrittää pesunesteen jäätymispisteen. Valitse pesuneste vuoden ajan mukaan. Pidä aina autossasi pesunestettä oman ja muiden turvallisuuden vuoksi. Parhaan tuloksen saamiseksi vaihda pesuneste kausittain. Valitse ympäristömerkitty pesuneste. Ole varovainen, sillä pesuneste on syttyvää. Jos haluat tietää lisää, katso www.aromdekor.fi

VALMIIKSI SEKOITETTU TUULILASIN PESUNESTE
Valmiiksi sekoitettu pesuneste sopii, sinulle joka haluat säästää aikaa.
AdProline® tarjoaa valmiiksi sekoitetun pesunesteen kesäksi, jonka jäätymispiste on miinus 5°C ja valmiiksi sekoitetun pesunesteen, jonka jäätymispiste on miinus 18°C. Valikoimasta löytyy myös 30°C kylmempiä lämpötiloja varten.

TUULILASIN PESUNESTE TIIVISTETTY
Tiivistetty pesuneste sopii, jos haluat sekoittaa itse ja haluavat säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Tiivistetty pesuneste tarjoaa halvemman litrahinnan sekoitettuna. AdProline® tiivistetyllä pesunesteellä on pakkassuoja miinus 65°C asti laimentamattomana.Lue pakkauksessa oleva ohje tarkasti, jotta tiedät veden ja aineen sekoitussuhteen jäätymispisteeseen miinus 10°C, 15°C tai 30°C.

JOS TUULILASIN PESUNESTE JÄÄTYY
Valitse pesuneste, jossa on alempi jäätymispiste kuin odotettu lämpötila.
Silloin et vaaranna huuhtelujärjestelmää ja estät sen jäätymiseltä. Jos pesuneste on jo jäätynyt voit lisätä tiivistettyä pesunestettä ongelman korjaamiseksi. Pesuneste on jälleen käyttökelpoista.

* Denaturoitu alkoholi sisältää aineita, jotka tekevät että ainetta ei voi juoda.