027-249 990             info@aromdekor.fi

Tapahtuma

Hae

Inloggad som:

Uusi asiakas

Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi ja valitse ”Lähetä”. Saat ohjeet sisäänkirjautumiseen sähköpostitse.

MIKÄ ON TUULILASINPESUNESTE?

Toimiva tuulilasinpesuneste on tärkeä osa turvallisuutta hyvää näkyvyyttä ja turvallista ajoa varten. Mutta mitä pesuneste sisältää? Mitä eroa on käyttövalmiin ja tiivisteen välillä? Entä mikä määrittää tuulilasinpesunesteen jäätymispisteen? Arom-dekor vastaa kaikkeen, mitä sinun tarvitsee tietää tuulilasinpesunesteestä!

 

MITÄ TUULILASINPESUNESTE SISÄLTÄÄ?

Tuulilasinpesuneste koostuu vedestä ja vaihtelevista määristä denaturoitua alkoholia. Kaksi yleisimmin käytettyä alkoholia ovat etanoli tai isopropanoli. Alkoholilla on alhainen jäätymispiste, ja sitä käytetään tuulilasinpesunesteessä nesteen jäätymispisteen säätämiseksi. Veden ja alkoholin suhde määrittää tuulilasinpesunesteen jäätymispisteen. Tuulilasinpesunesteessä on erilaisia lisäaineita sen mukaan, onko se tehty talvi- vai kesäkäyttöön. Talvipesuneste sisältää muun muassa jäätymisenestoainetta ja tensidejä, jotka on suunniteltu poistamaan talven likaa, kuten tiesuolaa. Kesäpesunesteessä on vähemmän jäätymisenestoainetta ja muita tensidejä, jotka poistavat helposti proteiinipitoisia epäpuhtauksia, kuten hyönteisiä. Kaikille Arom-dekor-pesunesteille on yhteistä, että ne poistavat tehokkaasti lian ja liikennekalvon.

ALKOHOLIA SISÄLTÄVÄ PESUNESTE ON SYTTYVÄÄ

Pesuneste sisältää alkoholia, joten on tärkeää muistaa, että sekä neste että höyry ovat palavia ja helposti syttyviä. Pesunestettä on siksi käsiteltävä erittäin varovasti ja mieluiten hyvin tuuletetussa tilassa. Ole erityisen varovainen käsitellessäsi tuulilasinpesunestetiivistettä, sillä se sisältää enemmän alkoholia kuin käyttövalmis seos ja on siksi syttyvämpää.

ONKO TUULILASINPESUNESTE VAARALLISTA YMPÄRISTÖLLE?

AdProLine®-pesuneste on merkitty Hyvä ympäristövalinta -merkillä. Ympäristömerkki on peräisin Ruotsin luonnonsuojeluyhdistykseltä, ja se myönnetään tuotteille, joiden terveys- ja ympäristövaikutukset ovat vähäiset ja jotka eivät sisällä myrkyllisiä tai vaikeasti hajoavia kemikaaleja. AdProLine®:ä voi siis käyttää hyvällä omallatunnolla!

 

 

MIKSI TUULILASINPESUNESTETTÄ KÄYTETÄÄN?

TUULILASINPESUNESTE – PARANTAA LIIKENNETURVALLISUUTTA

Pesunestettä käytetään tuulilasin, takaikkunan ja ajovalojen puhdistamiseen, ja se on tärkeä turvallisuustekijä liikenneonnettomuuksien riskin vähentämiseksi.

Lian poistamiseksi on tärkeää yhdistää oikea pesuneste ja hyvät pyyhkijänsulat. Kun pyyhkijänsulat toimivat hyvin, myös pesunestettä kuluu vähemmän. Hyvät pyyhkijänsulat eivät myöskään saa jättää jälkiä tuulilasiin. Kun pyyhkijänsulat alkavat menettää toimintakykynsä ja jättävät jälkiä tuulilasiin, on aika vaihtaa ne. Samoin jos pyyhkijänsulat alkavat irrota tuulilasista tai jos kumi on kuivunut tai halkeillut.

TARKISTA TUULILASINPESUNESTE

Useimmat ajoneuvot varoittavat, kun tuulilasinpesuneste on vähissä. Silti tuulilasinpesunesteen määrä on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin.

 

MILLAISIA TUULILASINPESUNESTEITÄ ON MARKKINOILLA?

On olemassa valmiiksi sekoitettuja ja tiivistettyjä tuulilasinpesunesteitä. Valmiiksi sekoitettuja pesunesteitä voidaan käyttää suoraan, kun taas pesunestetiiviste on laimennettava vedellä. Lisätyn veden osuus vaikuttaa pakkassuojaukseen ja määrittää tuulilasinpesunesteen jäätymispisteen. Valitse tuulilasinpesuneste vuodenajan mukaan. On olemassa erilaisia tuulilasinpesunesteitä, jotka on mukautettu vuodenaikojen vaihtelevaan ilmastoon, kuten kesäpesuneste, joka sopii erityisesti kesäkäyttöön.

KÄYTTÖVALMIS TUULILASINPESUNESTE

Käyttövalmis tuulilasinpesuneste on hyvä valinta, jos haluat säästää aikaa ja olet epävarma siitä, miten saat oikean sekoituksen. AdProline® tarjoaa käyttövalmiin kesäpesunesteen, jonka jäätymispiste on –5 °C, ja käyttövalmiin talvipesunesteen, kun jäätymispiste on -18 °C ja -30 °C.

TIIVISTETTY TUULILASINPESUNESTE

Tuulilasinpesunestetiiviste on hyvä valinta, jos osaat sekoittaa nesteen itse ja haluat säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Pesunestetiivisteen litrahinta on laimennettuna halvempi. AdProline® tuulilasinpesunestetiiviste kestää laimentamattomana -65 °C. Noudata pakkauksessa olevia ohjeita, jotta tiedät, kuinka paljon vettä on lisättävä, jotta jäätymispiste olisi -10, -15 tai -30 °C.

JOS PESUNESTE JÄÄTYY

Valitse mieluusti pesuneste, jonka jäätymispiste on odotettua lämpötilaa alhaisempi, jotta vältät koko pesujärjestelmän jäätymisvaaran. Adproline®-tuulilasinpesunesteen jäätymispiste osoittaa, milloin vesi alkaa kiteytyä. Tällöin vesi ja pesuneste jähmettyvät. Kun lämpötila nousee, neste palaa nestemäiseen muotoonsa ja toimii jälleen täydellisesti. Voit myös lisätä tuulilasinpesunestetiivistettä ongelman korjaamiseksi.

Käy tuotesivulla tilaamassa tuulilasinpesunestettä AdProline®:ltä. Tuulilasinpesunesteen lisäksi tarjoamme AdBlue-, glykoli-, rasvanpoisto- ja pesutuotteita. Olemme yksi Ruotsin johtavista autokemikaalien toimittajista pohjoismaiselle liikenteelle ja hallitsemme koko ketjun tuotannosta toimitukseen.