027-249 990             info@aromdekor.fi

Tapahtuma

Hae

Inloggad som:

Uusi asiakas

Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi ja valitse ”Lähetä”. Saat ohjeet sisäänkirjautumiseen sähköpostitse.

Käyttää veden uudelleen tuotannossa

Käyttää veden uudelleen tuotannossa

Monet valmistusteollisuudet ovat suuria vedenkuluttajia, eikä se ole mikään uusi asia. Arom-dekor Kemi AB ei ole poikkeus tästä.

Kuten monet muut teollisuudet, Arom-dekor Kemi yrittää löytää tapoja vähentää veden kulutusta ja käyttää mahdollisimman paljon käytettyä vettä uudelleen.

”Pyrimme jatkuvasti vähentämään ympäristövaikutuksiamme ja tämä projekti on yksi monista joissa teemme mitä voimme. Valmistamme useita erilaisia ​​tuotteita ja pyrimme aina optimoimaan tuotantomme hyvällä suunnittelulla. Hyvä suunnittelu tarkoittaa, että voimme minimoida säätöjen määrän ja siten myös huuhtelujen määrän”.

”Uusi rutiini, jonka olemme nyt ottaneet käyttöön on kun koneen täyttö on tehty niin se päättyy järjestelmän ja täyttökoneen huuhteluun vedellä kuten ennenkin. Suurin ero on se, että meillä oli tapana lähettää tämä huuhteluvesi tuhottavaksi. Nyt käytämme tämän veden uusiin tuotteisiin. Koska huuhteluvesi sisältää vain vettä + pienen määrän juuri täytettyä tuotetta ja silloin se on erinomainen uudelleenkäyttöön vaikuttamatta lopputuotteen laatuun,” sanoo Bosse Josefsson joka on ympäristövastuullinen Arom-dekor Kemi AB:ssa Ruotsissa.

Kun puhdistamme koneemme glykolin valmistuksen jälkeen, huuhteluvettä voidaan käyttää samantyyppiseen valmiiseen glykoliin. Jos kyseessä on valmistamamme pesuneste, huuhteluvesi koostuu vedestä + pesunesteestä ja sitä voidaan sitten käyttää valmiiksi sekoitettuun pesunesteeseen jne. Joten sen sijaan, että lähettäisimme huuhteluveden hävitettäväksi käytämme sitä nyt tuotteissamme mikä on hyväksi ympäristölle, taloudelle ja tulevaisuudelle”.

”Tuotannon työnjohtajamme Reba Sabir ja tuotannon henkilökunta ovat tiedoillaan mahdollistanut tämän uudelleen käytön ja näin voimme parantaa näitä virtauksia ja käytännössä ratkaista huuhteluveden hallinnan”, Bosse päättää.